Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perpetuum mobile - Schéma Quantum Energy Generator podle Teslova patentu

 Schéma Quantum Energy Generátor podle Teslova patentu: Kolující podvrh na internetu jsem prostudoval a jako elektrotechnikovy mi smysl  nedává a to jako generátor účinností větší než 1, ale spíše jako sériový převodník se střídavé napětí na stejnosměrné. Navíc,.. oficiální N. Teslovo schéma to nemůže být, protože od poloviny 18 století byl zákaz  registrovat jakýkoliv patent popisující Perpetuum mobile už jen s principu mnoho bláznů, kteří patentový úřad  zatěžovalo a Tesla o tomto stavu určitě věděl a nepodával by takovýto nesmyslný patent !

Perpetuum mobile prvního druhu

První věta termodynamická je zákon o zachování energie. A proto perpetuum mobile prvního druhu produkuje nejméně tolik energie, kolik sám spotřebuje. Jakmile je jednou stroj spuštěn, může pracovat neomezeně dlouhou dobu, což znamená porušení zákona o zachování energie. Historické návrhy takových strojů často spočívaly v nedůsledném rozmyšlení rozložení sil v klasické mechanice. Jiné návrhy z této skupiny používají magnety  jako nevyčerpatelný zdroj energie a vyhýbají se vzájemnému dotyku jednotlivých pohyblivých částí. Takové stroje často dokáží pracovat velmi dlouho. Problém je v tom, že ve skutečnosti nejsou schopny poskytnout žádnou skutečnou mechanickou práci k pohonu nějakého vnějšího zařízení.

Perpetuum mobile druhého druhu

Druhá věta termodynamická má několik formulací, např. že teplo se šíří vždy ve směru od teplejší ke studenější části, nebo že je-li systém izolovaný, jeho entropie se buď zvětšuje nebo zůstává stejná. Perpetuum mobile druhého druhu je pak takový stroj, který přeměňuje teplo na jiný typ energie, aniž by přitom porušil zákon zachování energie. Takový stroj by musel porušovat druhou větu termodynamickou, protože nutně snižuje entropii daného systému, aniž by ji jinde zvyšoval.

 

Zdánlivá perpetua mobile

Stroje, které se jeví jako perpetuum mobile a přitom neporušují žádný z termodynamických zákonů, ve skutečnosti využívají neobvyklé zdroje energie. Jsou to tedy perpetua mobile pouze zdánlivě. Například je možné vyrobit hodiny nebo jiný stroj s malou spotřebou energie, který ke svému chodu bude využívat malých rozdílů teplot nebo tlaku mezi dnem a nocí. Takový stroj tedy má k dispozici neobvyklý zdroj energie, jeho použití je ale velmi omezené.

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář